Nyken keväässä musiikkia uushumpasta punkkiin ja bluegrassiin

Alkaneella kevätkaudella Nyke jatkaa klubitilaisuuksiaan Bar Sohossa. Nykellä on joka toinen sunnuntai yhteensä kuusi ”lepopäivän ratoksi” -klubia, joissa nimensä mukaisesti otetaan lunkisti rennon musiikin myötä. Klubien soitto alkaa klo 20 joten kaikki ehtivät hyvin ja virkistyneinä levätä ennen työviikon alkua. Tilaisuuksiin on neljän euron pääsymaksu.

antero-raimo

Antero Raimo & Ovet

Tällä hetkellä varmistuneet esiintyjät ovat
14.3 Antero Raimo & Ovet
28.3 Ripa Koskelainen Quartet
2.5 Scarecrows Bluegrass band ja
30.5 The Pasit pitävät perinteisen pasinpäivän konsertin.

Esiintyjät 11.4 ja 9.5 klubeille ilmoitetaan myöhemmin. Nyke tulee järjestämään Bar Sohossa myös muita tilaisuuksia joissa musiikkilinja tulee olemaan rockaavampi. Huhtikuun 16. Nyke järjestää kaupungin uusissa nuorisotiloissa ikärajattoman konsertin jossa esiintymässä ovat Call Me James ja Jane from Jermaine. Samassa paikassa on myös toinen konsertti 14.5 jolloin lavalla Spidemia ja Unive.

Ensi sunnuntaina 14.3 klo 20.00 nousee Bar Sohon lavalle laajaa kulttisuosiota nauttiva pääkaupunkiseutulainen Antero Raimo & Ovet. Yhtyeen oma uushumppa on soinut ahkerasti Radio Suomen kanavilla. Yhtyeen suurimpia hittejä ovat kappaleet ” Mustikanpoiminta ”,”Kiitos minä” ja ”Nassulan saunavuoro”. Kuten kappaleiden nimetkin kertovat kyseessä on hyväntuulista melodista uushumppaa soittava yhtye. Yhtyeen sävellystyöstä vastaavat rumpali Jari Rönkkö ja laulaja Raimo Laine. Laine oli juuri viime joulukuussa Radio Suomen lähikuvassa-ohjelman artistivieraana. Antero Raimo & Ovet on esiintynyt ahkerasti myös rockfestivaaleilla aina Provinssirockista Ankkarockiin. Yhtyeen positiivinen mandoliinilla,trumpetilla ja haitarilla höystetty musiikki on omiaan avaamaan Nyken ”lepopäivän ratoksi” -klubit.

Sunnuntaina 28.3 on mahdollisuus kuulla pitkänlinjan muusikon Ripa Koskelaisen uutta kvartettia. Ripa on juuri julkaisut omaa musiikkiaan sisältävän cd:n ”on uusi vuosi”. Uudella levyllä on mukana kaikki tyypilliset Koskelaisen musiikin elementit; kauniit melodiat ja hersyvät riimittelyt. Ripa Koskelainen quartetin musiikkia kuvaa säveltäjäsanoittaja itse ” Junnu Vainion tyyppistä vispiläjatsiksi”. Yhtyeessä soittavat Ripa Koskelaisen lisäksi Jorma Mikkeli , Antti Ollila Ja Julle Blomqvist. Kuinka taipuu Koskelaisen legendaarinen ”Psykedelia jenkka” jatsiksi ?

Vapun jälkeen sunnuntaina 2.5 voi mieltään virkistää bluegrassmusiikin parissa. Suomen pitkäaikaisimpia bluegrassyhtyeitä edustava Scarecrows bluegrass band Tommi ja Teppo Lindhin johdolla vie musiikkimatkalle Amerikan maalle.

HALUATKO KEIKALLE?

LISÄTIETOJA:
Pasi Siltakorpi 040 566 5915