Nyken Torstaiklubi 31.3.2011: Stilimba

Maailmanmusiikkia Nyken torstaiklubilla

Nyken torstaiklubilla Bar Sohossa 31.3. soittava Stilimba kuuluu Suomen maailmanmusiikkigenren kärkinimiin. Stilimba soittaa musiikkia maailmalle maailmalta. Akustiset soittimet välittävät ääniä, kieliä ja tunnelmia unohdetusta maailmasta median soittolistojen tuolta puolen. Musiikissa kaikuu vaikutteita laajalta akselilta läntisestä Afrikasta Karibian ja Suomen kautta eteläiseen Amerikkaan asti. Laulut soivat kuudella puhutulla ja yhdellä universaalisti ymmärrettävällä musiikin
kielellä.

Stilimba on ollut koossa vuodesta 2006 ja ehtinyt esiintymään kautta koko Suomenniemen massafestareista intiimeihin illanistujaisiin. Nousevaa sukupolveakaan ei ole unohdettu: monipuolisen musisoinnin kaikenikäisiä koskettavalla sanomallaan Stilimba on mm. kohonnut yhdeksi koulukonsertteja tarjoavan Konserttikeskus ry:n suosituimmista esiintyjistä. Porvoossakin yhtye tekee torstaina koulukeikat Peipon ja Pääskytien kouluilla. Ikärajallinen klubikeikka Bar Sohossa alkaa 21.30. Pääsymaksu on 4 €.

Soittajat soittimineen:

Maarika Autio (balafoni, marimba, crin, laulu ja tanssi)
Mikko Nousiainen (steel pans, kitara, charango, cuatro, huilut ja laulu)
Ousseynoy Mbaye (rumpusetti ja perkussiot) (Senegal)
Tuomo Kuure (kontrabasso)
Macoumba Ndiaye (perkussiot) (Senegal)

Lisätietoja:
http://www.stilimba.net/

Nyken Torstaiklubi 24.3.2011: N.A.S.U

Kuva: fotokonttori.fi/Kari Mäenpää

Loisteliaan kitarismin ja korviahivelevien laulustemmojen ansiosta jo kestosuosikiksi muodostunut N.A.S.U palaa Nyken Torstaiklubille 24.3.2011! Torstaiklubeilla soitto alkaa jo n. klo. 21.00, joten aikaisesta herätyksestä kärsivien ei tarvitse koko yötä valvoa kuullakseen laadukasta, Porvoolaista musiikkia.
Pääsymaksu se vaivaiset 4€.

Nyken Torstaiklubi 24.2.2011: Bray Hearts

Vanha irlantilainen musiikki kiehtoo omaperäisellä koristeellisella laulu- ja soittotekniikallaan. Sean-nos on vanha lauluperinne, jossa ”tarinankertoja” istuu hyvässä ryhdissä ja laulaa korulliseen tyyliin ilman säestystä. Muut kuuntelevat kunnioittaen esiintyjää.

Olkoot sitten vaikuttajana Sean-nos, tai jokin muu, Bray Heartsin musiikki sisältää kauniita maalauksellisia kelttimelodioita, iloisia irkkutanssiin soveltuvia jig-, reel- ja hornpipeinstrumentaaleja, ja kauniita romanttisia balladeja. Myös puhuttelevat tarinat siirtolaisajoilta, merihädästä ja rakkaan kaipuusta ilmenevät usein sanoituksissa. Luonnollisesti myös vuolas oluen nauttiminen edesauttaa tunnelman luomista…

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, joskin kolehtiin saa osallistua vapaaehtoisesti hyväksi katsomallaan summalla. Tervetuloa.